Navigation

Carry trade usdjpy: beursconnaisseurs sliepen - al eerder voor gewaarschuwd

Carry trade usdjpy: beursconnaisseurs sliepen - al eerder voor gewaarschuwd

De ene na de andere beursconnaisseur begint over de dollar tegen de yen carry trade: wel wat laat. Het is een onderwerp dat de financiële markten momenteel in zijn greep houdt. Op scetrader.nl hebben we hier al veel eerder en vaker aandacht aan besteed en gewaarschuwd dat het einde van de carry trade tijdelijk negatief zou kunnen zijn voor aandelen. (Zie ook dit artikel.)

Sterker nog, we zitten short op de dollar tegen de yen, aangezien we overtuigd waren dat de carry trade ten einde zou komen doordat Japan de rente zou verhogen en Amerika de rente zou verlagen.

Wat is de dollar-yen carry trade

De dollar-yen carry trade is een populaire strategie waarbij beleggers geld lenen in een valuta met lage rentetarieven (in dit geval de yen) en dit investeren in een valuta met hogere rentetarieven (zoals de dollar). Dit verschil in rentetarieven biedt beleggers een kans om winst te maken. Echter, zoals met elke financiële strategie, zijn er risico's aan verbonden.

Potentiële tijdelijke gevaren

Uit de bovenstaande gegevens blijkt dat de carry trade nog maar nauwelijks is afgewikkeld. Dat zou dan inhouden dat er vanuit deze afwikkeling (als deze doorzet) nog meer druk op risicovolle activa kan komen

We hebben herhaaldelijk gewaarschuwd dat een plotseling einde van deze trade tijdelijk negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor de aandelenmarkt. Beleggers die zwaar leunen op deze strategie bouwen deze in snel tempo af wat leidt tot verkopen van risk-assets.

Ondanks dat we geen glazen bol hebben en er ook naast kunnen zitten, is dit wel de kracht van onze website en voor onze abonnees: het delen van ideeën, gedachten en commentaren die gebaseerd zijn op analyses en marktinzichten en 30 jaar ervaring.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.