Navigation

Fed & BoJ: renteverlaging VS kan tot meer druk carry trade leiden

De Federal Reserve speelt een cruciale rol in de financiële markten, vooral in tijden van economische onzekerheid. Wanneer de markten het moeilijk hebben, is de verwachting dat de Fed zal ingrijpen om de economie te ondersteunen.

Dit kan bijvoorbeeld door het verlagen van rentetarieven of door het uitvoeren van kwantitatieve versoepeling. Het doel van deze maatregelen is om de economische activiteit te stimuleren en het vertrouwen van beleggers te herstellen.

Aandelen worden door de Fed gezien als een belangrijk welvaartseffect, omdat de waarde van aandelen invloed heeft op de algehele economische welvaart. Wanneer de aandelenkoersen stijgen, voelen mensen zich rijker en zijn ze geneigd meer te besteden, wat positief is voor de economie. Echter, er bestaat ook een discussie over de vraag of het terecht is dat aandelen zo’n grote invloed hebben op onze perceptie van welvaart.

De spagaat van de Fed

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.