Navigation

Dollar: CBO ziet in 2033 overheidsschuld op 50 biljoen

Dollar: CBO ziet in 2033 overheidsschuld op 50 biljoen

Volgens schattingen van de Amerikaanse CBO (Congressional Budget Office) zal de Amerikaanse overheidsschuld tegen 2033 een record van $50 biljoen bereiken. Er komt elke dag $5,2 miljard aan schuld bij gedurende de komende 10 jaar. Meer dan 20% van de overheidsinkomsten zal alleen al worden besteed aan rentelasten.

De rentelasten zijn vooral zorgwekkend: dollarkoers

De rentelasten worden zo hoog dat de VS steeds meer geld moet lenen om de reeds uitstaande rente te betalen. Dit draagt dus niet bij aan de overheidsbestedingen om economische groei te bevorderen.

De gegevens zijn een signaal dat de dollar verder zal kunnen dalen in de komende weken, maar over een veel langere termijn zijn er veel meer elementen die een rol spelen. We zitten reeds short op de dollar met de kans dat op korte termijn het sentiment rond de dollar gaat verslechteren door headlines zoals van de Congressional Budget Office.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.