Navigation

Chinese yuan: blijft verzwakken - negatief signaal

De dollar tegen de Chinese yuan ($USDCNH) is weer verder verzwakt en staat op het laagste niveau sinds China een 'kapitalistisch' land is geworden. Er wordt daarbij een rekening gehouden met helikopter geld door de Chinezen om de economie en de financiële chaos te stutten.

Of dat lukt is een tweede, want het strooien met gratis geld kan de chaos ook groter maken door de kans van grote fraude in verschillende sectoren in China die dan weer verhuld blijft.

De Chinezen zouden de dollar verkopen, maar ook dat helpt niet, nu het renteverschil tussen China en de VS op een record staat.

Wat de volgende grote beweging van de yuan gaat worden is niet duidelijk (vanwege manipulatie van Chinese overheden), maar de kans dat er eerst een nog zwakkere trend zichtbaar wordt wordt niet uitgesloten.

Dit maakt de export vanuit China naar andere landen aantrekkelijker en zou de economie kunnen stutten, maar het nadeel is dat China ook inflatie gaat importeren, ondermeer in de vorm van olie. Dat is nu nog geen probleem, omdat er sprake is van deflatie, maar kan wel weer gevolgen hebben op de langere termijn.

In ieder geval geeft de beweging van de dollar tegen de yuan aan dat beleggers dekking zoeken voor eventuele een nog grotere malaise in de Chinese economie. Dit kan ook leiden tot meer risk-off op westerse assets en beurzen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.