Navigation

Vastned Belgium: nog steeds wachten met actie ondernemen

De EPRA-winst per aandeel bij Vastned Belgie (VASTB) steeg van 1,25 euro naar 1,40 euro. De huurinkomsten zijn ook gestegen van 8,6 miljoen euro naar 9,2 miljoen euro.

Hoewel de EPRA-winst en huurinkomsten in een positieve trend zaten vertoonde het nettoresultaat een daling van 8,2 miljoen euro naar 7,2 miljoen euro. Deze daling werd veroorzaakt door de waardedaling van renteswaps, waarbij een bedrag van 0,4 miljoen euro verloren ging. Hier moet worden opgemerkt dat in het voorgaande jaar een stijging van 1,8 miljoen euro werd genoteerd.


Visie Vastned Belgium: nog steeds geen reden tot kopen

Na de cijfers zien we geen reden om iets te doen met dit aandeel. Het koerspatroon is matig. Er is een katalysator nodig om het aandeel daadwerkelijk weer terug te brengen in een uptrend.


Nog meer cijfers van Vastned België

Vastned Belgium heeft een bezettingsgraad van 99,3 procent, vrijwel onveranderd ten opzichte van het vorige kwartaal en zelfs hoger dan het voorgaande jaar.

De schuldgraad is toegenomen tot 27,4 procent vergeleken met 25,0 procent na het eerste kwartaal. Desondanks heeft het vastgoedbedrijf nog steeds een bedrag van 40,0 miljoen aan ongebruikt krediet

Vastned Belgium heeft ook hun verwachtingen voor het volledige jaar 2023 gedeeld, waarbij zij een EPRA-resultaat van 2,65 tot 2,75 euro per aandeel voorzien.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.