Navigation

Duitsland: dramatische daling vergunningen voor bouw appartementen - Vonovia

In de eerste helft van het jaar daalden de vergunningen voor appartementenbouw in Duitsland met 27%, wat wijst op extra uitdagingen voor de bouw en vastgoedsector.

De gegevens tonen aan dat zonder hulp uit Berlijn de crisis waarschijnlijk nog zal duren. In september praten de bedrijven uit deze sector met bondskanselier Scholz. De situatie kan indirect effect hebben op Vonovia $VNA. Nog steeds wachten we af bij dit aandeel, dat ook nog steeds in een neerwaartse trend zit. Daar komt bij dat er binnen 12 maanden miljarden aan leningen moeten worden geherfinancierd door Vonovia.

De afname in bouwvergunningen komt doordat projectontwikkelaars met insolventie te maken hebben, de bouwsnelheid afneemt en de prijzen van woonhuizen dalen.

De autoriteiten verleenden vergunningen voor 135.200 appartementen, wat 50.600 minder is dan het voorgaande jaar. Het Duitse doel om jaarlijks 400.000 appartementen te bouwen blijkt lastig te behalen. Tim-Oliver Mueller, van de Duitse Federatie van de Bouwindustrie, beschreef de situatie als "een buitengewoon somber beeld" in de woningbouw.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.