Navigation

VS verkiezingen: effect belastingplannen op WPA - redactionele noot

VS verkiezingen: effect belastingplannen op WPA - redactionele noot
pro

Volgens een rapport van Bank of America Global Research, opgesteld door Savita Subramanian, zouden de belastingplannen van zowel Harris als Trump aanzienlijke gevolgen hebben voor de winst per aandeel (WPA) van bedrijven in de S&P 500-index.

Waar Harris voorstelt om het belastingtarief voor bedrijven te verhogen van 21% naar 28%, pleit Trump juist voor een verlaging naar 15%. Deze tegengestelde beleidsopties zouden leiden tot een respectievelijke daling en stijging van de winst per aandeel (WPA).

Voor Harris’ voorstel wordt een daling van de WPA met 5% verwacht, terwijl Trump’s belastingverlaging naar verwachting een stijging van de WPA met 4% zou veroorzaken. In dit artikel wordt de verwachte impact van beide voorstellen op de bedrijfswinsten en sectoren binnen de S&P 500 uiteengezet.

Effect van het belastingvoorstel van Harris

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.