Navigation

Vertiv: sterke speler in liquid cooling in datacenters - SMCI

Vertiv: sterke speler in liquid cooling in datacenters - SMCI

Volgens een nieuw rapport van IMIR Market Research wordt voor liquid cooling in datacenters tijdens de prognoseperiode van 2024 tot 2031 een samengestelde jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 23,43% verwacht, waardoor de markt in 2031 een waarde van $14,07 miljard zal bereiken. Zowel Vertiv $VRT als Super Micro Computer $SMCI spelen hier een grote rol in.

Super Micro Computer CEO Charles Liang verwacht dat het gebruik van vloeistofkoeling in datacenters volgend jaar zal stijgen tot 30%, vergeleken met minder dan 10% dit jaar. Volgens media rapporten kan Direct Liquid Cooling (DLC) jaarlijks 20 miljard dollar besparen op elektriciteitsrekeningen voor datacenters. $SMCI is een belangrijke partner van $NVDA.

Het aandeel Vertiv

Vertiv is een toonaangevend bedrijf dat zich richt op kritieke infrastructuuroplossingen voor datacenters, communicatie- en commerciële faciliteiten. Het biedt innovatieve technologieën voor stroomvoorziening, koeling en IT-beheer. Met name op het gebied van liquid cooling in datacenters is het één van de leiders en snelst groeiende bedrijven.

Wij hebben de laatste upturn gemist. We hebben er laatst ook naar gekeken en stappen nu zelf niet in. Echter, als het aandeel een correctie vertoont naar $50 tot $70, is de kans groot dat we wel gaan kopen. De groei voor liquid cooling groet heel snel zoals ook weer bleek dit weekend aan de woorden van de CEO van NVIDIA, Jensen Huang.

Vertiv rapporteerde sterke financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2024, met een aanzienlijke groei en operationele verbeteringen. Het bedrijf zag een stijging van 60% in organische orders vergeleken met het eerste kwartaal van 2023 en een stijging van 8% in de netto-omzet, wat neerkomt op $1,639 miljard.

De operationele winst voor deze periode was $203 miljoen, met een aangepaste operationele winst van $249 miljoen, wat een toename van 42% betekent ten opzichte van het vorige jaar. De aangepaste operationele marge steeg tot 15,2% dankzij gunstige prijs-kostenvoordelen en verhoogde productiviteit.

Voor het tweede kwartaal van 2024 verwacht Vertiv een netto-omzet tussen $1,9 miljard en $1,95 miljard, met een aangepaste operationele winst tussen $315 miljoen en $335 miljoen. De aangepaste verwaterde winst per aandeel (EPS) wordt geschat tussen $0,53 en $0,57.

Voor het volledige jaar 2024 voorspelt het bedrijf een netto-omzet tussen $7,54 miljard en $7,69 miljard, met een aangepaste operationele winst variërend van $1,325 miljard tot $1,375 miljard. De aangepaste verwaterde EPS voor het gehele jaar wordt geschat tussen $2,29 en $2,35, met een aangepaste vrije kasstroom die wordt verwacht tussen $800 miljoen en $850 miljoen.

Vertiv's strategische focus ligt op het benutten van hun uitgebreide portfolio van kritieke digitale infrastructuuroplossingen, het uitbreiden van hun wereldwijde servicenetwerk en het afstemmen op belangrijke technologiepartners om de groei van AI-gedreven vraag in hun markten te ondersteunen.

Resumerend

Wij overwegen aandelen Vertiv te kopen bij een correctie naar $50-$70. Dit besluit is gebaseerd op recente positieve opmerkingen van NVIDIA's CEO en Vertiv's sterke kwartaalcijfers en groeiverwachtingen voor 2024 en haar leiderschap in liquid cooling.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.