Navigation

VGP: met trading update - voldoende positieve punten - visie op het aandeel

VGP: met trading update - voldoende positieve punten - visie op het aandeel

VGP $VGP is het jaar 2024 sterk begonnen uit eene update van de vastgoedinvesteerder. In de eerste vier maanden van het jaar heeft VGP voor 31,9 miljoen euro aan nieuwe en verlengde huurovereenkomsten afgesloten. Hierdoor stegen de totale jaarlijkse huurinkomsten naar 376,2 miljoen euro, een toename van 7% sinds december 2023 en 17% op jaarbasis.

Het aandeel VGP

Hoewel we over het algemeen terughoudend zijn met beleggingen in vastgoed, is VGP een van de uitzonderingen waarbij we een positieve trend zien. De prestaties van VGP zijn sterk genoeg om onze positie te handhaven.

Er is weliswaar geen "echte" verhoging in de vooruitzichten aangekondigd, maar de kans op verbetering blijft bestaan. Het bedrijf heeft aangegeven dat het zijn ontwikkelingsdoelen voor 2024 verwacht te bereiken, wat zou kunnen leiden tot een aanzienlijke verhoging van de gecontracteerde jaarlijkse huurinkomsten.

Bovendien is de portefeuille volledig verhuurd, wat eveneens positief is. Daarnaast zijn de solide liquiditeitspositie en financiële stabiliteit van het bedrijf redenen voor ons om optimistisch te blijven over de waardevermeerdering van dit aandeel.

Deze factoren maken dat we verwachten dat de aandelenkoers verder kan stijgen.

Positieve punten

  • Aanzienlijke groei van huurinkomsten jaar op jaar.
  • Hoge bezettingsgraad van 99% duidt op een sterke vraag naar VGP's vastgoedaanbod.
  • Strategische acquisities van grondpercelen ter ondersteuning van toekomstige expansie.
  • Stabiele inkomstenbron door langetermijn huurovereenkomsten.

Negatieve punten

  • De afhankelijkheid van voortdurende economische stabiliteit in Europa voor het succes van huur- en ontwikkelingsdoelen.
  • Risico’s verbonden aan internationale expansie, inclusief marktvolatiliteit en regelgevende kwesties in nieuwe regio's.
  • Potentiële risico's verbonden aan grote transacties, zoals die met Deka, waarbij financiële stabiliteit afhankelijk is van het succes van deze deals.

Extra informatie

De huurinkomsten werden gegenereerd uit een totaal van 6,3 miljoen vierkante meter aan verhuurbare oppervlakte, een uitbreiding van 224.000 vierkante meter. Met verschillende belangrijke huurovereenkomsten die zijn gesloten en andere die nog onderhandeld worden, verwacht VGP haar ontwikkelingsdoelen voor 2024 te bereiken en haar gecontracteerde jaarlijkse huurinkomsten aanzienlijk te verhogen.

Per eind april was de vastgoedportefeuille van VGP nagenoeg volledig verhuurd, met een bezettingsgraad van 99%. Daarnaast plant VGP de acquisitie van aantrekkelijke grondpercelen in zowel West- als Oost-Europa om haar toekomstige groei te ondersteunen.

VGP verwacht ook extra opbrengsten van de derde en laatste transactie met Deka in de tweede helft van 2024, bovenop de reeds gerecyclede 797 miljoen euro tot nu toe.

Dankzij de groeiende huurinkomsten en de inkomsten uit het gebouwbeheer heeft VGP een solide liquiditeitsbuffer om aan al haar verplichtingen te voldoen. De gewogen gemiddelde looptijd van de huurovereenkomsten is 7,8 jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.