Navigation

Viaplay: update is slecht - juist gunstig signaal voor Netflix

Het Zweedse Viaplay heeft een update gegeven. Deze is ronduit slecht ondanks een hoop hype over de toekomst. Netflix $NFLX is in dezelfde sector actief. Terwijl we normaal gesproken dit sector-breed zouden zien, denken we dat het in dit geval heel anders is. De zwakke ontwikkelingen bij Viaplay geven aan dat Netflix haar positie nog verder kan vergroten. Met andere woorden: de zwakte bij Viaplay is een bullish signaal voor Netflix.

Viaplay streeft naar een winstmarge van twee cijfers binnen vijf jaar, nadat het een herkapitalisatieprogramma kreeg goedgekeurd door de Zweedse Financiële Toezichthoudende Autoriteit.

Het programma, overeengekomen tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering, omvat de uitgifte van nieuwe aandelen die worden verhandeld op de effectenbeurs van Stockholm, met als gevolg verwatering van bestaande aandelen.

Met elk een belang van 29% hebben Canal+ en PPF de leiding, en het plan zal 4 miljard SEK ($391 miljoen) aan nieuw eigen vermogen opleveren, 2 miljard SEK aan schulden afschrijven en de voorwaarden heronderhandelen van schulden ter waarde van 14,6 miljard SEK.

Viaplay plant langetermijngroei van de jaarlijkse omzet, dubbelcijferige operationele winstmarges over ongeveer vijf jaar en positieve vrije kasstroom in 2025.

Het bedrijf heeft de doelstellingen voor 2024 enigszins naar beneden bijgesteld door de verkoop van de contentproductietak Paprika en wisselkoerswijzigingen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.