Navigation

Video & Podcast: Steve jobs heeft gelijk - "The Next Big Thing" - tech - biotech

Video & Podcast: Steve jobs heeft gelijk - "The Next Big Thing" -  tech - biotech

Terwijl de Amerikanen blijven feesten, bevindt de $AEX zich nog steeds binnen een ruime bandbreedte die al lang zichtbaar is.

0:00
/10:20

De toekomst is meer dan ooit technologie. In Amsterdam zijn er ook een aantal parels, waaronder $ASML, $ASMI en $BESI.

Maar de belangrijkste ontwikkelingen op technologiegebied vinden toch plaats op de Amerikaanse beurs, die toonaangevend is. Daarom volgen we op SCE Trader ook verschillende aandelen op de Amerikaanse beurs.

Natuurlijk gaat het om bekende namen zoals NVIDIA $NVDA, Microsoft $MSFT, of $AMD. Maar we blijven ook zoeken naar anderen die misschien minder bekend zijn.

Steve Jobs had gelijk

Ons idee is dat er een totaal nieuwe laag komt bovenop de huidige technologie. Steve Jobs, de oprichter van Apple $AAPL voorspelde dit al eind jaren zeventig.

Het komt erop neer dat er eens in de zoveel tijd oude technologie, zoals de ringen van een boom of verschillende lagen in de aarde, een nieuwe laag op gaat groeien.

Bij technologie betekent dit eigenlijk dat met behulp van de kennis die er al is, technologie opnieuw wordt uitgevonden, wat leidt tot nieuwe groei.

En Steve Jobs had weer gelijk en blijft gelijk hebben als we kijken naar de huidige snelle ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie en aanverwante sectoren zoals de opkomst van robotisering.

Biotechnologie

Wat we ook nog willen benadrukken, is dat we niet uitsluiten in navolging van technologie dat ook biotechnologie dit jaar weer gaat meetellen.

In Brussel staat Argenx $ARGX genoteerd. Dit aandeel volgen we al sinds 2017 met een stijging. In Amerika zitten we heel goed met Lilly $LLY en het Deense Novo Nordisk $NVO dat ook in New York is genoteerd. In Frankfurt gaat onze positieve aandacht uit naar Evotec $EVT dat ons inziens goedkoop is.

Kleine spelers in biotechnologie

Zowel in Amsterdam als Brussel zijn er ook enkele zeer kleine spelers. Deze zijn erg risicovol om mee te handelen. Ze hebben constant geld nodig om te groeien.

Zonder hier meteen vol op in te zetten (wat we trouwens nooit zouden doen vanwege de kans van falen) volgen we deze aandelen toch met een grotere interesse. Dit omdat naast tech nu ook biotech misschien mag gaan meedoen met de stijging.

Nyxoah

Het op de Belgische beurs genoteerde Nyxoah $NYXH heeft onlangs de strategische prioriteiten voor 2024 bekendgemaakt. Dit aandeel gaan we misschien wel in het "gokkers-gedeelte" iets mee doen. Nu wachten we nog af.

Vivoryon

Vivoryon Therapeutics $Vivoryonorganiseerde begin januari verschillende investeerders-bijeenkomsten onder leiding van CEO Frank Weber. Het aandeel zien we als very high risk, wat gelijk staat aan een "gokkers-aandeel". De vraag is of het ooit zal slagen. Dat gezegd hebbende, hebben wij eerder de de "gok" genomen om toch op een up te gaan.

Reden om ook te gokken

De reden om toch met bepaalde van deze aandelen wat te doen, ligt ten eerste in de verplichting om nieuwe technologieën te blijven volgen en begrijpen. Dit is ook de reden waarom we jaren geleden studies hebben uitgevoerd naar blockchain en crypto. En natuurlijk speelt de kans op succes een rol.

Bezos was geniaal en niet gek

Kijk maar terug naar de koers van NVIDIA. Dit was vele jaren geleden niet het bedrijf dat het nu is. Of neem Amazon $AMZN, waarbij zelfs artikelen in de jaren negentig verschenen of Bezos nu "geniaal of gek" was. Hij bleek geniaal te zijn.

Ook aandeel Tesla $TSLA, het bedrijf van Elon Musk, genoot aanvankelijk weinig vertrouwen. Echter, net als Jensen Huang, Bezos en Jobs, bleek ook hij geniaal te zijn en beleggers rijk te maken.

The next big thing

En juist dat is de reden om met een zeer klein gedeelte toch naar de afdeling casino te gaan op de aandelenmarkt. Als één van deze aandelen wel de nieuwe NVIDIA, Amazon of Tesla wordt, betekent dit duizenden tot tienduizenden procenten winst. Je weer maar nooit.

Om af te sluiten met de woorden van Steve Jobs: "The Next Big Thing".

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.