Navigation

Visie: kans correctie aanzienlijk toegenomen

Het is niet uitgesloten dat technologie, inclusief chips, de EV-sector, solar en aanverwante sectoren, nu eerst de correctie (zonder dat het een nieuwe bear markt is) voortzetten. De geldstromen zijn "even tot stilstand" zijn gekomen.

Dat zou dan negatief zijn voor de hele markt. Een Nasdaq $NDQ naar 14.000 is misschien mogelijk, hoewel niets te voorspellen valt.

Een aantal opvallende signalen die niet genegeerd kunnen worden

Deze wijzen erop dat zelfs aandelen zoals $AAPL, $META, $NVDA, $NFLX, $TSLA of bijvoorbeeld $MSFT niet kunnen ontkomen aan een (tijdelijke) dip. Dit zal ook van toepassing zijn op vergelijkbare aandelen in Europa.

Zo staat $AMD na een hogere start nu 6% lager. Dit wijst erop dat sterke outlooks momenteel geen positief effect. Dat was de afgelopen dagen ook al zo en is nu nog beter zichtbaar. Ook in andere sectoren, kijk maar eens naar $UBER, Hugo Boss $BOSS of Daimler Truck $DTG.

Daarnaast lijken broker upgrades (zonder direct bewijs) vooral te zijn geïnitieerd zodat deze partijen van hun stukken af kunnen komen (of hun klanten).

Dan is de laatste weken de ene na de andere meme-stock geklommen. Bedrijven die nog nooit winst hebben gemaakt of alleen maar oplopende schulden hebben zonder zicht op winst zijn gestegen. Caravana $CVNA is zo'n voorbeeld.

Maar denk ook aan een IPO zoals $CAVA. Om de huidige waardering te rechtvaardigen moeten de Amerikanen tien keer zoveel gaan eten.

Deze lijst is waarschijnlijk incompleet. Maar net zoals bij een stijging, waarbij het negatieve niet meetelt, zal nu bij een eventuele correctie alles wat positief is geen invloed hebben.

Tot slot, het is "mooi" om de Fitch downgrade voor Amerika de schuld te geven. Maar ook zonder die downgrade zou het waarschijnlijk zijn geweest dat de markt zou corrigeren.

Dit vanwege het feit dat de laatste dagen er al niet meer echt duidelijk werd gereageerd op hogere outlooks en broker upgrades. En dit wijst er op dat de geldstromen "even tot stilstand" zijn gekomen.

Het pivotale startschot is in wezen onvoorspelbaar (behalve met een beetje geluk). Het is er gewoon op een dag.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.