Navigation

Tradingkans in 3M - high risk - cijfers

De beter dan verwachte cijfers en de verhoging van de outlook bij 3M (MMM) zijn redenen voor ons om 3M als een opwaartse trend-kans te zien. Het aandeel is sterk gedaald door de PFAS-affaire, die naar schatting zo'n $30 miljard aan schikkingen en claims kan betekenen die over meerdere jaren moeten worden betaald.

Er waren ook zorgen over een mogelijke sterke verlaging van het dividend. Uit de cijfers van dinsdag blijkt echter dat de kans groot is dat het huidige dividend gehandhaafd blijft.

Voor de komende 2 jaar wordt het dividend geschat tussen de $6,10 en $6,30, wat een dividendrendement van 5,8% oplevert. Ondanks de schikkingen in de PFAS-affaire vinden we het aandeel toch de moeite waard als handelskans met hoog risico sticker. Gezien de lange trendlijnen van het aandeel zou een herstel naar de $140 eventueel mogelijk kunnen zijn.

3M (MMM) overtrof de verwachtingen in het tweede kwartaal van dit jaar en verhoogde de outlook voor 2023. Het bedrijf boekte een nettoverlies van $6,8 miljard in het afgelopen kwartaal wat gelijk staat aan een verlies per aandeel van $12,35. De omzet steeg tot $8,33 miljard.

3M verhoogde de winstverwachtingen voor heel dit jaar en rekent nu op een winst per aandeel van 8,60 tot 9,10 dollar. Eerder werd rekening gehouden met een winst per aandeel van 8,50 tot 9,00 dollar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.