Navigation

Herhaling: VIX: gaat door het dak - wat zijn de mogelijke implicaties

Herhaling: VIX: gaat door het dak - wat zijn de mogelijke implicaties

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

De VIX $VIX, ook bekend als de Volatility Index of angstgraadmeter, heeft het hoogste punt in vier jaar bereikt. Dit niveau is eerder alleen voorgekomen in 2008 en 2020. Dit wijst op een aanzienlijke toename van marktonzekerheid en volatiliteit.

Tegelijkertijd zien we dat de VIX na een lange periode van stabiliteit nu in één keer paniek aangeeft. Dit kan juist betekenen dat de markt mogelijk het dieptepunt nadert, tenzij er onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden.

Historisch gezien betekent een grote piek in de VIX vaak dat de markt al vooruit kijkt naar herstel, zonder dat dit direct betekent dat de bodem is bereikt. Bijvoorbeeld, na de piek van de VIX in 2008-2009, steeg de markt binnen 12 maanden aanzienlijk.

Hoewel er geen garanties zijn, zien we de stijging van de VIX als een teken van een mogelijke marktverandering en naderen we mogelijk het hoogtepunt van het pessimisme.

Zoals eerder vermeld in onze strategie noot van vandaag, blijven we "afwachten", maar wel met de houding dat we ondertussen kijken of er kansen komen. We gaan niet overhaast te werken en zien de huidige "paniek" als een zegen om de lange cyclische bull trend later weer op te pakken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.