Navigation

VS aandelen: ongewoon lange reeks beperkte volatiliteit - VIX

VS aandelen: ongewoon lange reeks beperkte volatiliteit - VIX
pro

De aandelenmarkt maakt een ongewoon lange periode van beperkte volatiliteit door. De S&P 500 $SPX index is de afgelopen 377 dagen niet met meer dan 2,05% of meer op één dag gedaald. Dit is de langste dergelijke reeks sinds de financiële crisis in 2008. Gedurende deze tijd is de index ook niet met minstens 2,15% op één dag gestegen.

De CBOE Volatility Index (VIX), die de marktschommelingen meet en vaak wordt gezien als de angstbarometer van Wall Street, bereikte onlangs het laagste punt sinds november 2020 en handelt rond de 13. Dit wordt beschouwd als een historisch laag niveau.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.