Navigation

VK: historische overwinning Labour - Conservatieven laagste aantal sinds 1834

VK: historische overwinning Labour - Conservatieven laagste aantal sinds 1834

De exit polls van de Britse verkiezingen laten zien dat de Labour Party op koers ligt om 410 zetels te winnen, wat hen een meerderheid van 170 zetels zou opleveren. Dit is geen verassing en de financiële markten hielden hier al rekening mee.

De Conservatieven zouden 131 zetels behalen, de Liberaal-Democraten 61, de SNP 10, Reform 13 en de Groenen 2.

Dit suggereert dat de Labour Party het hoogste aantal zetels gaat winnen sinds 2001 en dat de Conservatieven het laagste aantal zetels gaan behalen sinds de oprichting van de partij in 1834. De laatste resultaten bevestigen dat Labour een absolute meerderheid heeft behaald.

De leider van de Britse Labour Party, Keir Starmer verklaarde dat het volk heeft gesproken. Hij voegde eraan toe dat de mensen klaar zijn voor verandering en dat het nu tijd is voor Labour om te leveren.

In zijn overwinningsspeech benadrukte Starmer "land eerst, partij tweede" en beloofde hij een getransformeerde Labour Party. Hij waarschuwde echter dat het niet gemakkelijk zou worden en dat er onmiddellijk actie ondernomen moet worden.

De Britse premier Rishi Sunak won zijn parlementszetel in Richmond en Northallerton, maar erkende de nederlaag in de algemene verkiezingen. Hij verklaarde dat de Labour Party heeft gewonnen en dat het Britse volk een duidelijke boodschap had afgegeven. Sunak zei verder dat hij als lid van het parlement zal blijven dienen en nam de verantwoordelijkheid voor het verlies op zich. Volgens berichtgeving van Times' Shipman wordt verwacht dat Sunak vrijdagochtend zijn ontslag als leider van de Conservatieve partij zal aankondigen.

Nigel Farage, leider van de Reform Party, won ook zijn parlementszetel en verklaarde dat er geen enthousiasme is voor Labour. Hij voegde eraan toe dat zijn partij de stemmen van Labour zal proberen te winnen en dat dit slechts de eerste stap is die iedereen zal verbazen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.