Navigation

Volkswagen: verkoopcijfers 2023 - visie - aan de zijlijn

Volkswagen $VOW3 heeft wereldwijd meer voertuigen geleverd in 2023, zo'n 4,87 miljoen, wat een stijging van 6,7% is ten opzichte van het voorgaande jaar. Hoewel de cijfers redelijk positief lijken, denken we dat de zwakte toch zal toeslaan.

We hebben hier al eerder over geschreven en doen niks met het aandeel. De zin in het persbericht "Ondanks uitdagingen in de marktomgeving van 2024 is Volkswagen optimistisch en schrijft het succes toe aan een herzien productaanbod" zien we eigenlijk als een hint dat het bedrijf de vooruitzichten gaat temperen.

Terug naar de cijfers van Volkswagen.

De vraag naar elektrische voertuigen (EV's) steeg, met ongeveer 394.000 volledig elektrische voertuigen die in 2023 werden afgeleverd, wat een toename van 21,1% betekent ten opzichte van het voorgaande jaar.

De belangrijkste markten voor EV's waren China, Duitsland, de VS, het VK, Zweden, Frankrijk, Noorwegen en België.

De ID-modellen waren wereldwijd in trek, met Duitsland dat een stijging van 62,9% in ID.4-leveringen registreerde. De VS zag een stijging van 84,2% in ID.4-leveringen vergeleken met 2022, terwijl China een opmerkelijke toename van 200% zag in ID.3-leveringen. Dit schrijft Volkswagen.


SUV's bleven de markt domineren, met een aandeel van 54,2% in totale leveringen. De T-Roc bleef de best verkochte SUV van Volkswagen in Europa.

Brazilië behaalde een record van meer dan 110.000 Polo-leveringen, en Duitsland kende een stijging van 44,1% YoY met ongeveer 33.500 Polo-leveringen.

Volkswagen verwacht dynamische groei met nieuwe edities van belangrijke modellen zoals de Passat, Tiguan en T-Cross die in het eerste kwartaal van 2024 worden gelanceerd. De ID.4 en ID.5 kregen updates, en de ID.7 Tourer wordt gelanceerd.


In 2024 onthult Volkswagen de volgende evolutie van de Golf, met visuele verfijningen, nieuwe systemen en geavanceerde infotainment, met de voorverkoop die in het voorjaar van 2024 begint.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.