Navigation

Volkswagen: verkoop van elektrische voertuigen zakt verder in - wegblijven

Volkswagen: verkoop van elektrische voertuigen zakt verder in - wegblijven

Volkswagen (VW) $VOW3ziet de verkoop van zijn elektrische voertuigen (EV) wereldwijd verder dalen. In het derde kwartaal van 2024 kromp de verkoop in de VS met 12% en in Europa zelfs met meer dan 40%. Vooral de verkoop van luxemerken zoals Porsche en Bentley kreeg harde klappen, terwijl de vraag naar elektrische modellen in de kernmarkten verder afnam.

Eerder hebben we al gewezen op de grote problemen bij Volkswagen die niet alleen voortkomen uit de huidige vraagdaling. De strategische misstappen, zoals de moeite om te concurreren met de sterke vooruitgang van Chinese EV-fabrikanten en de aanhoudende productievertragingen, blijven het bedrijf parten spelen. Concurrenten zoals BMW en Mercedes-Benz versterken hun positie in het premiumsegment, wat extra druk legt op VW.

De afhankelijkheid van historische merkherkenning is niet langer voldoende om het marktaandeel te beschermen, zeker nu de productiekosten stijgen en de interesse in Volkswagen's elektrische modellen afneemt.

Deze recente cijfers benadrukken de structurele problemen binnen het bedrijf die veel meer vragen dan alleen het verlagen van de kosten of het aanpakken van een tijdelijke vraaguitval.

Zonder ingrijpende hervormingen en een duidelijkere positionering binnen de groeiende EV-markt, lijkt een herstel niet waarschijnlijk.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.