Navigation

Volkswagen: lager na deal met Rivian - achterstand software - aandeel RIVN

De koers van Volkswagen [VW] $VOW3 reageert mild negatief op de aangekondigde deal met Rivian $RIVN. Volkswagen staat momenteel 1,5% lager, terwijl de koers van Rivian gisteren na beurs al sterk steeg en vandaag lijkt te openen op een koers van $16,40. Dat is ongeveer 37% hoger dan de slotkoers van dinsdag.

De deal wordt verondersteld aan te geven dat Volkswagen moeite heeft om vooral de juiste software op orde te krijgen. Wij denken dat dit niet alleen voor Volkswagen geldt, maar voor veel meer autobedrijven.

Volkswagen wil in totaal 5 miljard investeren, maar wij denken dat dit veel hoger kan worden. De markt is sterk competitief en daar komt bij dat de ontwikkelingen zo snel gaan dat vooral op het gebied van software de kans bestaat dat deze investeringen veel hoger worden.

De aandelen

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.