Navigation

Vopak: blijft stijgen - grote kansen groene infrastructuur - Duitsland

Terwijl de markt het moeilijk heeft, blijft de koers van Vopak $VPK stijgen. Wij zijn voor het eerst op een stijging gaan zitten op 25,30 euro. Dat was in november 2022. En we blijven op een stijging zitten omdat we nog steeds het vermoeden hebben dat de markt niet goed inziet hoe het bedrijf gaat profiteren van de transitie naar groene energie. Ook al zal dit langer duren, geldt voor Volpak dat het juist gaat profiteren omdat er een infrastructuur moet worden aangelegd.

Op 18 april brachten wij reeds het bericht dat de Duitse overheid van plan is om een nieuwe energiewet in te voeren waarbij 20 miljard dollar (euro) wordt vrijgemaakt voor de bouw van een waterstofkernnetwerk en daar zou Vopak wel eens van kunnen gaan profiteren.

Dit omdat het in Duitsland sinds 2023 een joint venture heeft met Hydrogenius LOHC Technologies voor waterstofopslag, transport en levering. Wij blijven dan ook bullish gestemd over het aandeel.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.