Navigation

Vopak & Gasunie: onderzoek gebruik EemsEnergyTerminal - implicaties

Vopak & Gasunie: onderzoek gebruik EemsEnergyTerminal - implicaties
pro

Gasunie en Vopak $VPK hebben een marktconsultatie gestart om de mogelijkheden voor LNG, waterstof en CO2 bij de EemsEnergyTerminal in Eemshaven, Nederland, te verkennen.

De consultatie is bedoeld om te onderzoeken of de terminal langer kan worden behouden dan oorspronkelijk gepland om de energietoevoer te verzekeren en de energietransitie te bevorderen.

De terminal speelt een cruciale rol in de overgang naar hernieuwbare energie, vooral na het verlies van Russisch gas en het stopzetten van gaswinning uit het Groningenveld. Gasunie en Vopak willen de LNG-infrastructuur gebruiken om de energievoorziening in Europa te waarborgen en plannen maken voor verdere ontwikkeling van waterstof en koolstofopvang en -opslag.

Implicaties voor Vopak

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.