Navigation

Vopak: stop verhogen - winst borgen - nog steeds ondergewaardeerd

Het aandeel Vopak $VPK hebben wij voor het eerst gekocht rond de €25. Dat was in 2022. Daarna hebben we een aantal keren verzwaard. (Zie ook de database.)

We denken dat Vopak op dit moment nog steeds zwaar ondergewaardeerd is, aangezien de markt naar onze mening nog steeds onderschat wat haar rol gaat worden in de groene transitie. We hebben hier al vaker aandacht aan besteed.

Maar omdat we ook bij Vopak toch voor de zekerheid winsten willen veiligstellen en ons risico willen beperken, gaan we de stop naar boven verplaatsen. Tot nu toe hadden we een break-even stop rond de €25. We gaan deze nu optrekken naar €35, zodat we onder normale omstandigheden verzekerd zijn van winst.

Dit betekent wel dat we, als de koers daalt, een deel van onze winst kunnen verliezen. We gaan er echter vanuit dat de koers verder stijgt, maar mochten we het mis hebben, dan stappen we alsnog op een mooi niveau uit de markt en hebben we wederom een free ride.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.