Navigation

Herhaling: Vopak: investering vloeibaar gas 1,35 miljard dollar - reeds op up

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Vopak $VPK, in samenwerking met joint venture-partner AltaGas, heeft aangekondigd fors te investeren in een nieuwe terminal voor vloeibaar gas. Deze Ridley Island Energy Export-faciliteit, gelegen in Canada, vergt een investering van circa 1,35 miljard dollar, exclusief mogelijke overheidssubsidies.

Van dit bedrag is 875 miljoen dollar bestemd voor de bouw van de fabriek, terwijl 475 miljoen dollar naar infrastructuur gaat. Vopak en AltaGas zullen deze kosten voor de helft uit eigen middelen financieren.

Het aandeel Vopak

Vopak $VPK, een vooraanstaand tankopslagbedrijf, heeft de afgelopen periode een gestage groei doorgemaakt. Met deze ontwikkelingen toont Vopak aan dat het bedrijf stevig inzet op zowel traditionele als nieuwe energiebronnen, waarbij de markt wellicht de impact en strategische waarde van deze initiatieven nog niet volledig erkent.

Beide partijen verwachten dat de joint venture een EBITDA van 185 tot 215 miljoen dollar kan realiseren, conform eerdere prognoses. Wij zitten vanaf 25,3 euro vanaf november 2022 op een stijging en blijven op een up.

De investeringsoutlook van Vopak voor dit jaar blijft ongewijzigd. Tegen 2030 blijft het doel om 1 miljard euro te investeren in industrie en gas, en daarnaast 1 miljard euro vrij te maken om de ontwikkeling van nieuwe energiebronnen te versnellen.

De joint venture, aangekondigd in april vorig jaar, geeft beide partijen een gelijk belang van 50 procent. Deze samenwerking en de geplande investeringen onderstrepen Vopak's strategie om te blijven groeien en innoveren in de energiemarkt. De bouw van de terminal zal plaatsvinden in 2025 en 2026.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.