Navigation

Vopak: resultaten - positieve waardering blijft intact

In Q2 toonde Vopak $VPK een stijging in omzet en onderliggende winst vergeleken met vorig jaar. De EBITDA-outlook voor dit jaar werd gehandhaafd. De omzet steeg naar €359 miljoen, de bezettingsgraad was 91%. De EBITDA (exclusief bijzondere posten) was €292,2 miljoen.

De nettowinst was €121 miljoen en de operationele kasstroom steeg naar €220,1 miljoen. De nettowinst van Vopak kwam uit op 121 miljoen euro, of 0,97 euro per aandeel. Vopak liet de eerder verhoogde outlook voor 2023 staan en mikt nog altijd op een EBITDA exclusief bijzondere posten van meer dan 950 miljoen euro.

Visie op Vopak na de cijfers

Hoewel we de cijfers van Vopak niet echt willen omschrijven als "blow out numbers", zijn ze wel weer sterk. Zodoende houden we onze positieve waardering op het aandeel vast.

Mocht er wel een dip komen, dan zien we dit als een mogelijkheid om extra te accumuleren. We rekenen erop dat Vopak in de komende jaren en over een langere periode sterk gaat profiteren van de verandering in de energiebehoefte, de opslag en van het bouwen van een nieuwe infrastructuur met subsidies van de EU en overheden.

Tot slot. Op basis van dynamic trend following laat het aandeel een "prachtig" patroon zien.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.