Navigation

VS werkgelegenheidscijfers: verwachtingen - chart rente

VS werkgelegenheidscijfers: verwachtingen - chart rente

In maart rekenen Wall Street economen er op dat de Amerikaanse economie 200.000 banen zal toevoegen, terwijl de werkloosheid naar verwachting stabiel blijft op 3,9%. De groei van de uurlonen wordt verwacht met 0,3% op maandbasis te stijgen, waardoor het jaarlijkse groeipercentage zou afnemen van 4,3% naar 4,1%. De data worden vrijdag vrijgegeven.

Er bestaat een kans dat de werkelijke cijfers sterker uitvallen dan verwacht, gezien de ADP-cijfers. Bovendien is het waarschijnlijk dat de Federal Reserve verdere renteverhogingen voor zich uit zal schuiven als de data inderdaad een robuuste arbeidsmarkt aangeven. Een ander punt van focus zijn dat de uurlonen. Zoals blijkt uit de cijfers van ADP, worden deze als "verrassend" gezien qua stijging. Momenteel blijft de opwaarts druk op de rente aanhouden wat minder gunstig is voor risk assets zoals aandelen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.