Navigation

VS: vanmiddag de werkgelegenheidscijfers - ijkpunt voor de markten

Vanmiddag worden de werkgelegenheidscijfers in de VS vrijgegeven. De voorspelling is dat de Amerikaanse Nonfarm Payrolls in oktober een toename van 180.000 laten zien tegen 336.000 in de vorige maand.

Deze cijfers worden vaak beschouwd als een belangrijke indicator voor de richting van de economie. Een afname in de cijfers zou een gunstig scenario zijn voor risico-activa. De looninflatie zou een indicatie kunnen geven van inflatie. Het beste zal zijn als de data wel enige afkoeling van de economie vertonen, maar niet te veel. Dan kan de economie een zachte landing maken.

Dat is niet alleen goed voor bedrijfsresultaten, maar kan ook invloed hebben op de belastinginkomsten van de Amerikaanse overheid. Iets dat van belang is, omdat dit weer invloed kan hebben op hoeveel extra geld de Amerikaanse overheid moet lenen. Juist de grote sommen die de laatste tijd geleend worden, mede voor de herfinanciering van schulden, zijn de negatieve kracht achter de gestegen marktrente.

De voorspelling is dat werkloosheid uitkomt op 3,8%. Wall Street economen verwachten dat het gemiddelde uurloon, een maatstaf voor looninflatie, met 4,0% op jaarbasis zal stijgen, wat lager is dan de 4,2% van september bij een lichte maandelijkse toename van 0,2% naar 0,3%.

Eerder meldde het ADP een toename van 113.000 banen in de Amerikaanse private sector voor oktober, iets onder de geschatte 150.000. De Job Openings and Labor Turnover Summary (JOLTS) gegevens gaven een toename aan in het aantal openstaande vacatures tot 9,553 miljoen in september wat hoger was dan economen hadden hadden voorspeld.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.