Navigation

VS: werkgelegenheidcijfers geen verstoring

De verandering in het aantal niet-agrarische banen in de VS voor oktober bedroeg 150.000, wat lager was dan de verwachting van 180.000 (herzienvan 297.000) in de voorgaande periode.

Deze gegevens wijzen op een redelijk vriendelijke situatie, net als de uurlonen die slechts een beperkte inflatie laten zien. Nu is het afwachten hoe aandelenmarkten gaan regeren. De eerste reactie is in ieder geval positief.

Het werkloosheidspercentage voor oktober was 3,9%, iets hoger dan de verwachting van 3,8%.

Het gemiddeld uurloon (maand-op-maand) voor oktober was 0,2%, lager dan de verwachting van 0,3%. Het gemiddeld uurloon (jaar-op-jaar) voor oktober bedroeg 4,1%, hoger dan de verwachting van 4,0%.

https://www.bls.gov/news.release/empsit.nr0.htm

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.