Navigation

VS PPI: aan de bovenkant van de verwachtingen - reactie markten - instant view

De producentenprijzen (PPI) in Amerika voor de maand april zijn uitgekomen op 0,5%, tegenover 0,2% op maandbasis. Er was een stijging van 0,3% verwacht. Op jaarbasis liggen de producentenprijzen nu op 2,2% in april, tegenover 2,1% eerder, waarbij de verwachting op 2,2% lag. Deze data op jaarbasis zijn dus in lijn met de verwachtingen.

De kern-PPI, exclusief voedsel en energie, is op maandbasis in april uitgekomen op een stijging van 0,5%, tegenover een eerdere 0,2%, waarbij rekening werd gehouden met een stijging van slechts 0,2%. Jaar op jaar gemeten bedraagt de kern-PPI nu 2,4%, gelijk aan de vorige meetperiode, waar ook 2,4% werd verwacht.

De visie op de data

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.