Navigation

VS economie: markt schat kan op recessie VS groter in - implicaties

De markt schat nu een kans van 50% in op een recessie in de Verenigde Staten tegen juni 2025. Deze voorspelling heeft zich de afgelopen maand meer dan verdubbeld en was in juli nog slechts 10%.

Deze forse stijging in verwachtingen toont aan dat beleggers steeds meer rekening houden met economische tegenwind in de nabije toekomst.

Daarnaast verwacht de markt met een waarschijnlijkheid van 50% dat de Federal Reserve (Fed) de rente in de komende acht maanden met minimaal 200 basispunten zal verlagen. Ter vergelijking: de Fed zelf voorziet een verlaging van 150 basispunten tegen het einde van 2025.

Deze verwachtingen volgen op een recente renteverlaging van 50 basispunten, de grootste verrassende aanpassing sinds 2008. Dit versterkt de zorgen over een mogelijke economische terugval.

Implicaties aandelen

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.