Navigation

VS macro: BBP en inflatie-componenten - geven een zachte landing aan

Het Amerikaanse bruto binnenlands product (BBP) is in het afgelopen kwartaal met 3,3% gegroeid, wat aanzienlijk hoger is dan de verwachte 2,0%. Hoewel de GDP-prijsindex met 1,5% is gestegen, lager dan de geschatte 2,2%, komt de kern-PCE-prijsindex overeen met de verwachtingen op 2,0%.

Deze gegevens duiden erop dat de Amerikaanse economie het beter doet dan verwacht en dat de inflatie steeds beter onder controle is. Dit kan wijzen op een mogelijke ontwikkeling richting een "Goldilocks" scenario, wat positief zou zijn voor risico-activa.

Andere data

De bestellingen voor duurzame goederen lieten geen groei zien, in tegenstelling tot de verwachte groei van 1,5%. Wanneer transport wordt uitgesloten, was er een groei van 0,6%, wat hoger is dan de geschatte 0,2%.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering bedroeg 214.000, wat hoger is dan de verwachte 200.000. Het aantal voortdurende uitkeringen was 1.833.000, iets hoger dan de geschatte 1.823.000.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.