Navigation

Verkiezingen: Harris voor ondanks steun Kennedy voor Trump - markten

Verkiezingen: Harris voor ondanks steun Kennedy voor Trump - markten

Na de beslissing van Robert F. Kennedy Jr. om zijn presidentiële race te staken en zijn steun aan Donald Trump te geven, zijn de kansen van Kamala Harris aanzienlijk gestegen, zo blijkt uit gegevens van Polymarket.

Ook de opmerkingen van Kennedy dat meer Democraten overlopen naar Trump, heeft tot nu toe geen effect gehad op de kleine voorsprong van Harris, die enkele dagen geleden nog achter lag op Polymarket.

Deze verschuiving in de politieke verhoudingen heeft de race om het Witte Huis in een nieuw daglicht gesteld. Echter, ondanks de uiteenlopende economische plannen van Trump en Harris, lijkt de markt weinig grote schokken te verwachten, wat wijst op een toenemende acceptatie van beide kandidaten door beleggers.

Trump heeft duidelijk gemaakt dat hij de onafhankelijkheid van de Federal Reserve wil beperken en verder wil bezuinigen op het al magere sociale vangnet in de Verenigde Staten. Dit zorgt voor bezorgdheid bij zowel economen als burgers over de mogelijke gevolgen voor de Amerikaanse economie, met name op het gebied van inkomensongelijkheid en armoede.

Kamala Harris, daarentegen, staat bekend om haar plannen voor grootschalige overheidsuitgaven. Critici menen echter dat haar plannen op de lange termijn financieel onhoudbaar zouden zijn. Haar ideeën over prijscontroles worden ook met scepsis bekeken, aangezien dergelijke maatregelen in het verleden vaak niet het gewenste effect hebben gehad.

Ondanks de economische verschillen tussen de twee kandidaten, lijken de financiële markten zich geen zorgen te maken. Dit suggereert dat de kans op grote economische schokken als gevolg van de verkiezingen afneemt. De markten lijken te verwachten dat, ongeacht wie er wint, de fundamentele economische structuren van de Verenigde Staten niet radicaal zullen veranderen.

Polymarket - 2024 Presidential Election Predictions
2024 Presidential Election Predictions. Trust markets, not presidential polls. Live and accurate forecasts by the world’s largest prediction market.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.