Navigation

Audi: zwakte in China: in lijn VW

Ondanks een aanzienlijke stijging van autoverkopen in het eerste halfjaar meldde Audi een dalende winst. De omzet groeide met 14,4% naar 34,2 miljard euro, maar de nettowinst daalde met een kwart naar 3,3 miljard euro.

Europa en de VS zagen sterke groei in de verkoop, terwijl China slechts met 2% groeide. Audi heeft plannen om het aanbod van elektrische voertuigen in China uit te breiden.

Het bedrijf bevestigde de eigen prognose voor dit jaar, maar verwacht iets hogere onderzoekskosten.

Audi ziet zichzelf op een goed pad met een groei van ongeveer 50% in elektrische auto's. Het aanbod van elektrische voertuigen zal worden uitgebreid tegen het einde van het jaar.

Visie op VW na cijfers Audi

De cijfers van Audi zijn een bevestiging dat Volkswagen (als moederbedrijf) achterop begint te raken in China. De cijfers van VW zelf waren wat dat betreft ook minder goed. Momenteel zit het aandeel nog steeds in een dalende trend.

Ondanks het hoge dividend en de reorganisaties die onlangs zijn aangekondigd, vinden wij het aandeel VW nog steeds te riskant. Eerst moet de dalende trend die zichtbaar is op prijs gedreven actie worden omgekeerd.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.