Navigation

Wall Street: sluit negatieve maand verdeeld af: PCE - CRM - Palantir - Dollar General

Ondanks een neutrale PCE-inflatie-indicator bleef het "stil"  op de Amerikaanse aandelenmarkt en heeft een negatieve maand geboekt. Op donderdag bleef de situatie gemengd, waarbij de Dow Jones en de S&P 500 iets lager sloten, terwijl de Nasdaq iets hoger eindigde.

Salesforce $CRM presenteerde woensdag nabeurs de cijfers maar moest een aanzienlijk deel van de winst prijsgeven en sloot 3% hoger. Beleggers twijfelen of de cijfers onderaan de streep echt zo robuust zijn, mede vanwege het overmatige gebruik van de term "AI" door het bedrijf tijdens de conference call.

De kern-PCE-prijsindex, een voorkeursmaatstaf voor inflatie voor de Fed, liet in juli een jaarlijkse stijging zien van 4,2%, iets hoger dan de 4,1% van juni, maar in lijn met de verwachtingen. De hoofd-PCE-prijsindex steeg van 3% naar 3,3% op jaarbasis, in lijn met schattingen.

Over het algemeen is augustus een negatieve maand voor de Amerikaanse aandelenmarkt, omdat de vier belangrijkste indices een negatieve maandafsluiting hebben. Augustus heeft ook een opeenvolgende reeks van vijf maanden van winst doorbroken voor de belangrijke indices.

De technologiesector presteerde redelijk, met bedrijven zoals Okta en CrowdStrike die winst boekten, terwijl Palantir een daling doormaakte na een negatieve aanbeveling van Morgan Stanley. Dollar General (winkelketen) zag ook een afname in waarde met maar liefst 12% door een somberere outlook.

Beleggers kijken nu reikhalzend uit naar het cruciale banenrapport van augustus, dat vandaag zal worden vrijgegeven.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.