Navigation

Aandelen: refunding nieuws VS leidt tot spike in S&P 500 futures

Het Amerikaanse ministerie van financiën heeft bekend gemaakt tijdens de refundig release om voor ongeveer $112 miljard aan obligaties te veilen, verdeeld over looptijden van 3, 10 en 30 jaar.

De data zijn geen grote verrassing voor obligaties en worden door de aandelenmarkten als positief opgevat. Sinds het uitkomen van het bericht stijgen de S&P 500 $SPX futures.

Er is nog steeds een grote overhang aan veilingen van Amerikaans papier, maar voor nu is de markt minder bezorgd dan eerder. Ook lijkt de markt naar boven te gaan in aanloop naar de Fed-vergadering van vandaag.

Zoals de zaken er nu voorliggen wordt de opwaartse kant op dagbasis getest zonder dat we daar meteen conclusies aan verbinden en ook geen idee hebben waar de handel vandaag zal sluiten.

Eerder vanmiddag werden de ADP-banencijfers bekendgemaakt en deze tonen een afname van de banengroei. Ook dit wordt als mild positief gezien.

Terug naar de veilingen. De plannen omvatten een geleidelijke toename van $3 miljard per maand voor de veilingen van 2- en 5-jarige obligaties, terwijl 3-jarige en 7-jarige obligaties respectievelijk met $2 miljard en $1 miljard per maand zullen stijgen.

Het ministerie heeft aangegeven dat de stijgende opbrengsten een reactie zijn op een sterkere economische activiteit en arbeidsmarktgegevens. Meerdere factoren hebben bijgedragen aan deze stijging, waaronder een groeiende economie en stijgende rentetarieven.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.