Navigation

BioNTech: nettoverlies - zwakke prijs gedreven koers actie

BioNTech $BNTX, dat samen met Pfizer verantwoordelijk is voor een coronavaccin, zag in Q2 2023 een aanzienlijke omzetdaling van 3,2 miljard naar 168 miljoen euro.

BioNTech leed een nettoverlies van ruim 190 miljoen euro, vergeleken met een winst van bijna 1,7 miljard euro vorig jaar.

Visie op BioNTech

Uit de cijfers blijkt dat het bedrijf nog steeds afhankelijk is of is geweest van corona. Zolang dat zo is, kan het aandeel moeite hebben om te klimmen.

Het bedrijf heeft 14,2 miljard euro in kas bij een marktkapitalisatie van 25,6 miljard dollar. Dit kan steun geven aan het aandeel.

Echter, nadat we in december naar een up gingen rond de 178 dollar, hebben we deze up eerder weer verlaagd naar een neutraal (in verlies). Nu doen we niets, waarbij de prijs gedreven actie van het aandeel onzeker is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.