Navigation

Tesla: CFO verlaat het bedrijf - visie

Na de aankondiging dat Chief Financial Officer Zachary Kirkhorn aftreedt bij Tesla $TSLA daalt het aandeel met 3%. Tesla heeft nu Chief Accounting Officer Vaibhav Taneja benoemd als de nieuwe CFO, die al sinds maart 2019 de functie van CAO bekleedt en eerder (vanaf mei 2018) als corporate controller werkte. Kirkhorn zal het bedrijf blijven ondersteunen tot het einde van het jaar om een soepele overgang te waarborgen.

Vertrek CFO is altijd een risico

Hoewel de aandelen van Tesla de afgelopen drie maanden een aanzienlijke stijging van 50% hebben laten zien brengt het vertrek van een CFO altijd onzekerheden met zich mee. Een CFO speelt een cruciale rol in de financiële strategie en planning van een onderneming.

Het vertrek van een ervaren CFO kan vragen oproepen over de toekomstige financiële richting van het bedrijf en de continuïteit van het leiderschapsteam.

Het is niet gebruikelijk dat de aandelenkoers van een bedrijf reageert op nieuws over het vertrek van een CFO, vooral als die persoon een grote rol heeft gespeeld in het succes van het bedrijf. Dat geldt ook voor Tesla.

Kans verdere dip in Tesla

De koers is onlangs sterk gestegen en zoals eerder aangegeven zouden wij nu niet bijkopen en zelfs de positie reduceren. De kans dat ook Tesla gaat corrigeren sluiten we niet uit.

Dit wordt ook gevoed door prijsverlagingen die nu door steeds meer EV-makers worden doorgevoerd om marktaandeel te behouden. Op maandag verlaagde Rivian voor verschillende modellen de aanschafprijs. Dit wijst op een race naar de bodem.

Voor de lange termijn zal Tesla de winnaar kunnen worden, maar dat betekent niet dat er op korte termijn meer koersdruk kan ontstaan.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.