Navigation

VS: Chipfabrikanten stellen bouw fabrieken uit - tekort personeel

Chipfabrikanten hebben in bepaalde gevallen, zoals bij TSMC $TSM, besloten om hun bouwprojecten in de Verenigde Staten uit te stellen.

Dit komt deels doordat sommige bedrijven nog wachten op subsidies of goedkeuringen. Daarnaast spelen ook de stijgende kosten voor materialen een rol, maar de belangrijkste reden is een tekort aan geschoold personeel.

Bovendien wordt de vertraging volgens sommige experts deels veroorzaakt doordat het produceren van chips in de VS duurder is dan bijvoorbeeld in Taiwan. Zodoende wordt de bouw uitgesteld.

Het effect op de chipaandelen

Op korte termijn zou dit invloed kunnen hebben op de aandelen binnen deze sector, als excuus om geld van de tafel te nemen. Ook op de chip index, de $SOX. Toeleveranciers moeten hun orders verschuiven naar de toekomst waardoor deze orders pas later invloed gaan hebben op de resultaten.

Hoewel dit argument wellicht als excuus wordt gebruikt voor de korte termijn, blijft de lange termijn een constante toenemende vraag tonen.

Het vergt overigens enkele jaren voordat een nieuwe fabriek volledig operationeel is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.