Navigation

Aandelen: het woord "goldilocks" valt weer

De Amerikaanse beurs, maar ook de $AEX,  gaat als een raket na de CPI-data. Deze zijn ook goed voor de onderliggende trend van de markten.

De Fed zal nog wel een keer de rente kunnen verhogen. Echter, dan zit het werk er waarschijnlijk op voor Powell als het gaat om de rente op te hogen.

Goldilocks

Het woord "goldilocks" valt weer, en dat is terecht. Zoals het er nu naar uitziet zal de inflatie afnemen en komt er geen diepe recessie in de VS.

Dit signaleert positieve vooruitzichten voor de onderliggende trend van markten. Of de huidige rally nu al wordt voortgezet is de vraag, omdat de handel de laatste tijd steeds weer verkoopt bij een stijging.

Dit doet trouwens niets af aan de onderliggende opwaartse trend, maar wij gaan nu niet "bijkopen" op deze opwaartse beweging.

Selectieve kansen: Caterpillar - Deere

We zoeken wel naar selectieve kansen en ook buiten de technologiesector die gevoelig is voor een correctie.

Dat kan ook meer cyclisch zijn, zoals Caterpillar $CAT waar we al eerder zijn ingestapt.

Maar het kan ook zo zijn dat we weer terugkeren naar Deere $DE. De koers is wederom zijn vorige top aan het testen. Zowel voor Caterpillar als voor Deere is er wel een risico dat de "koude oorlog" met China escaleert. Dat is voor beiden een belangrijke markt.

Beide ondernemingen profiteren van grote nieuwe infrastructurele projecten en zijn veel meer dan simpele bedrijven die graafmachines bouwen.

Ze maken steeds meer high-tech industriële apparatuur en daar zit een grotere waarde.

Zo heeft, om mee af te sluiten, Deere bijvoorbeeld een slimme irrigatiemachine die minder water gebruikt en voor een hogere opbrengst zorgt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.