Navigation

Novo Nordisk: ijzersterke cijfers en outlook - visie

Het Deense farmaceutische bedrijf Novo Nordisk $NVO [Amerikaanse notering] heeft niet alleen financiële cijfers gepresenteerd, maar heeft ook aangekondigd dat het Inversago Pharma zal overnemen voor een bedrag van 1,07 miljard dollar. Dit bedrijf richt zich ook op de ontwikkeling van medicijnen voor gewichtsverlies.

De resultaten van de eerste helft van het jaar, met een aanzienlijke stijging in zowel omzet als winst, waren positief. Novo Nordisk heeft daarnaast ook zijn jaarprognose verhoogd.

Recentelijk steeg de koers van het aandeel toen bekend werd dat hun afslankmedicijn, Wegovy, mogelijk gunstige effecten heeft op hartklachten. Dit kan de groei ervan in verschillende landen ondersteunen via een grotere kans op verzekeringsdekking.

Visie op het aandeel

Wij zijn al eerder ingestapt op een opwaartse beweging van het aandeel. Deze trend blijft intact, hoewel we op de korte termijn een ronde winstnemingen niet uitsluiten. Dit wordt echter als tijdelijk gezien.

Novo Nordisk bevindt zich in een groeisector met betrekking tot afslankmedicijnen en zal hier de komende jaren naar verwachting van profiteren. Dit maakt het aandeel een solide hoeksteen in pensioenportefeuilles bij de huidige beschikbare informatie.

Enige cijfers van Novo Nordisk

De netto-omzet voor de eerste helft van het jaar steeg met 29% tot 107,67 miljard Deense Kronen (ongeveer 15,89 miljard dollar), de winst nam met 43% toe tot 39,24 miljard Deense Kronen (ongeveer 5,8 miljard dollar) en de winst per aandeel steeg met 44% tot 17,41 Deense Kronen (ongeveer 2,57 dollar).

In het tweede kwartaal steeg de netto-omzet met 32% tot 54,30 miljard Deense Kronen (ongeveer 8,02 miljard dollar) en de winst nam met 46% toe tot 19,43 miljard Deense Kronen (ongeveer 2,87 miljard dollar).

De prognose voor 2023 omvat een verwachte omzetgroei van 27% tot 33% en een groei van de operationele winst in dezelfde range.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.