Navigation

Tapestry neemt Capri over: Twee Trabanten maken geen Mercedes

Tapestry neemt Capri over: Twee Trabanten maken geen Mercedes

Om de woorden van een oud topman in een privégesprek van lang geleden te parafraseren: "Twee Trabanten maken geen Mercedes".

De koers kan nog veel verder dalen

Dat is wat Tapestry $TPR heeft gedaan met de overname van Capri voor 8,5 miljard dollar. De kans is groot dat deze overname een teleurstellende uitkomst heeft, waardoor het aandeel van Tapestry mogelijk verder kan dalen in de komende jaren.


Hoewel de overname aanzienlijke voordelen lijkt te bieden is dat maar de vraag. Wij denken van niet. De toevoeging van merken met uiteenlopende doelgroepen en het risico op merkverwatering kunnen uitdagingen met zich meebrengen.

Met schulden overladen

Na de transactie zal Tapestry een schuldhefboom van 4 keer hebben met de bedoeling om dit binnen twee jaar te verlagen naar 2,4 keer door gegenereerde cash. Dit optimisme is voorbarig gegeven de volatiliteit en concurrentie in de markt waarin Tapestry opereert.


Daar komt bij dat Tapestry voor de overname een Tangible Book Per Share had van -1,5 (negatief). De Tangible Book Per Share is een financiële maatstaf die de waarde van een bedrijf per aandeel meet op basis van tastbare activa, exclusief immateriële activa zoals goodwill.

De CEO geeft geen antwoord op vragen

In een interview op CNBC werd aan de CEO van Tapestry, Joanne Crevoiserat, de vraag gesteld of ze een concurrent van LVMH willen worden. Het uitblijven van een duidelijk antwoord benadrukt het verschil tussen de strategieën van de twee bedrijven.


LVMH heeft nauwkeurig gebouwd aan een portfolio met een langetermijnvisie, terwijl Tapestry nu merken heeft die weinig verband houden met LVMH, laat staan met elkaar.

De overname zelf

Tapestry kondigde deze donderdag de overname van Capri Holdings aan, het modebedrijf achter onder andere Versace, Jimmy Choo en Michael Kors. Het overnamebod van Tapestry waardeert Capri op ongeveer 8,5 miljard dollar, met een prijs van 57,00 dollar per aandeel in contanten.


Gezamenlijk genereren Tapestry en Capri een jaaromzet van meer dan 12 miljard dollar, met bijna 2 miljard dollar aan gecombineerde operationele winst vorig jaar.
Na de samenvoeging wordt verwacht door Tapestry dat er 200 miljoen dollar aan kostenbesparingen gerealiseerd kunnen worden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.