Navigation

TSMC: omzet juni: visie op het aandeel

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) $TSM heeft aangekondigd dat de omzet in juli uitkwam op NT$177,6 miljard. Dit vertegenwoordigt een daling van 4,9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar het toont een opwaartse beweging van 13,6% ten opzichte van de voorgaande maand.

Hoewel dit de vijfde opeenvolgende jaarlijkse daling is, is het tegelijkertijd het hoogste punt in de laatste zes maanden. De totale omzet voor dit jaar tot nu toe komt uit op NT$1,17 biljoen, een afname van 3,7% vergeleken met vorig jaar.

Het aandeel TSM

De cijfers van TSM vertonen onderliggend een positieve trend die in lijn is met of zelfs beter dan de marktverwachtingen. Het bedrijf houdt rekening met een mogelijke verbetering gedurende de tweede helft jaar door seizoensinvloeden.

Dit roept de vraag op of het huidige sentiment de koers op basis van deze cijfers zal doen stijgen. De kans dat de chipsector op korte termijn iets corrigeert is namelijk aanwezig.

Op de lange termijn wordt verwacht dat na eventuele correcties in de markt (mocht dat plaatsvinden) de koers van het aandeel weer kan stijgen. Als het aandeel even een definitieve dip zou hebben tot onder $93 zijn we tijdelijk weg om later weer terug te keren. De indicatie wijst op een plus van $1,5 bij de opening van de Amerikaanse markt vanmiddag.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.