Navigation

Winstnemingen in marktleiders NVIDIA en AMD - signaal correctie

In de afgelopen periode worden er toenemende winstnemingen waargenomen in de marktleiders van de chip-industrie, namelijk NVIDIA $NVDA en AMD $AMD. Deze ontwikkeling werpt een blik op een mogelijke correctie in de chipaandelen.

Ook Europese techbedrijven waaronder op Euronext, zoals BESI $BESI, ASML $ASML, ASMI $ASMI of Melexis $MELE kunnen dan dalen.

Dit heeft niet te maken met vooruitzichten en de winstgroei, maar puur op sentiment en het onttrekken van liquiditeit uit  de sector.

Hoewel deze aandelen op Euronext nog nauwelijks een krimp hebben laten zien, is het niet uit te sluiten dat dit in de nabije toekomst kan veranderen.

Zowel de aandelen NVIDIA als AMD hebben sterke groei doorgemaakt, maar hun recente winstnemingen kunnen duiden op een periode van aanpassing in de markt.

Op dit moment zouden wij niet bij kopen in deze aandelen. De focus ligt momenteel op het behouden van behaalde winsten en het beschermen van winst via stops.

Ook hebben we eerder aangegeven om posities in zowel de technologie als de chipsector te reduceren, wat past in een bredere strategie om risico's te beheersen en te anticiperen op mogelijke volatiliteit.

Al met al lijkt de markt voor chipaandelen voor de zeer korte termijn op een kritiek punt te staan, waarbij winstnemingen bij prominente spelers als NVIDIA en AMD als voorbode kunnen dienen voor verdere correcties. Een correctie zou wenselijk en gezond zijn om daarna weer te kunnen stijgen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.