Navigation

Wall Street: BofA blijft bullish op aandelen in laatste note - weinig zorg hoge rente

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

BofA Global Research schrijft dat de markt veerkracht toont en er wordt aangeraden posities in te nemen met een horizon van twee kwartalen, vooral bij een stabiele CPI. Over het algemeen wijzen de huidige macro-economische indicatoren niet op een naderende recessie. De brokers is bullish.

BofA zegt dat het sterke banenrapport van vrijdag de zorgen over een bredere economische vertraging verminderd. Verwacht wordt dat het komende CPI-rapport weinig invloed zal hebben op de beslissingen van de Federal Reserve (Fed). De kern-CPI zal naar verwachting weinig veranderen ten opzichte van april, en de Fed blijft waarschijnlijk geduldig ondanks aanhoudende diensteninflatie.

In de aandelenmarkten is de discussie over no landing terug en dit wordt niet als bearish beschouwd. Sterkere groei is gunstig zolang de inflatie onder controle blijft.

De ergste scenario's van een zwakke Non-Farm Payroll (NFP) en hoge CPI zijn voorlopig vermeden volgens de broker. Huidige economische zwaktes suggereren een normaliserende groei. Als de macrotrends verbeteren, kunnen aandelen hogere inflatie weerstaan.

Het samen vallen van CPI en FOMC is zeldzaam en heeft in het verleden slechts een beperkte impact gehad op de S&P 500.

Het document concludeert dat ondanks enige zorgen de huidige macro-economische indicatoren niet wijzen op een naderende recessie en dat de aandelenmarkt mogelijk sterker kan presteren dan verwacht.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.