Navigation

Autoaandelen: in VS lager door eisen vakbonden

Amerikaanse autofabrikanten gingen lager vanwege toenemende bezorgdheid dat de eis van vakbondsleiders de arbeidskosten van autofabrikanten aanzienlijk zou kunnen laten stijgen.

Bloomberg meldde dat de United Auto Workers Union loonsverhogingen en andere vormen compensatie eisen die de kosten voor Ford en General Motors kan laten toenemen met $80 miljard. Als gevolg hiervan daalde General Motors (GM) met meer dan 5% en sloot Ford Motor (F) meer dan 4% lager af.

Stellantis: heeft ook productie in de VS

Eén van de bedrijven die hier ook mee te maken kan krijgen is Stellantis $STLAP. Het aandeel zou op de zeer korte termijn hierdoor een onzeker tot zijwaarts patroon kunnen vertonen.

Stellantis is op zich een aantrekkelijk aandeel met een lagere koers winst verhouding en een aantrekkelijk dividend. Dit is de reden dat het op de watchlist staat.

We wachten echter nog steeds af, mede door de algehele stemming, de prijsactie van het aandeel en nu moeten we kijken hoe de loonsonderhandelingen in de VS gaan verlopen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.