Navigation

NVIDIA: sterk hoger - brokerviews - visie

De koers van het aandeel NVIDIA $NVDA steeg met 7% op maandag. Brokers sturen het aandeel naar boven in aanloop naar de cijfers en verhogen de winstverwachtingen.

We kijken echter met enige scepsis naar deze broker verhogingen. Hoewel de winst inderdaad aan de positieve kant kan verrassen zal de mate van verrassing waarschijnlijk niet zo groot zijn als bij de vorige cijfers. Het lijkt erop dat brokers het aandeel willen promoten zodat andere beleggers dan hun van hun eigen klanten het aandeel kopen. Ook kan het te maken hebben met "stoer gedrag". Zoiets van: kijk mij lef hebben. Of het is mogelijk dat NVIDIA onder de deur door guidance heeft gegeven en dat de cijfers inderdaad weer groots gaan verrassen.

We handhaven een positieve kijk op NVIDIA. Echter, we zijn terughoudend om op dit moment bij te kopen en overwegen zelfs onze positie verder te verkleinen en behouden een stop-loss in de winst. Het is belangrijk te onthouden dat ondanks alle positieve signalen, NVIDIA net als de rest van de chipsector, te maken heeft met een cyclisch karakter.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.