Navigation

Tesla: goedkopere versie Model S en Model X - race naar de bodem

Tesla $TSLA heeft goedkopere versies van de Model S en Model X in de VS geïntroduceerd te midden van toenemende concurrentie in de elektrische voertuigensector. Deze lagere kostprijsversies van beide modellen kosten $10.000 minder dan het reguliere model, aldus de website van Tesla.

Visie op Tesla

Het risiconiveau van het aandeel wordt op dit moment als medium tot hoog ingeschat. We zitten al op een stijging, maar zijn van plan om onze huidige positie in het aandeel te verminderen en te verkopen op rallies, ondanks dat we voor de lange termijn na een eventuele dip een nieuwe stijging voorzien. We achten het aandeel momenteel niet geschikt voor een pensioenportefeuille (periode van ongeveer 10 jaar of meer).

Voor de lange termijn trend van meer dan 12 maanden zijn we neutraal tot positief. Wat betreft de korte termijn trend voor de komende drie maanden wordt deze als neutraal ingeschat met de kans dus van winstnemingen.

Tesla heeft recentelijk de prijzen verlaagd, maar de concurrentie blijft ook toenemen. Dit heeft geresulteerd in een race naar de bodem op dit moment. De situatie in China kan ook een uitdaging vormen.

Al met als zien we de lange termijn perspectieven als positief (periode 12 maanden of langer). Maar we zijn voorzichtig bij de huidige marktomstandigheden en kiezen we ervoor om onze positie te verminderen en te verkopen op rallies.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.