Navigation

VS: lokale banken lager na voorwaarden FDIC - visie - ETF

Op maandag was er zwakte in aandelen van Amerikaanse regionale banken. Dit nadat FDIC-voorzitter Gruenberg zei dat de FDIC, de Federal Reserve en het Office of the Comptroller werken aan plannen om banken met slechts $100 miljard aan activa te verplichten voldoende langlopende schulden uit te geven om kapitaalverliezen te dekken als ze ooit zouden falen.

Nog steeds op een up in lokale banken via ETF

De mededeling is negatief voor aandeelhouders op de korte termijn. Strengere regulering kan namelijk in eerste instantie de winst drukken. Voor de lange termijn is het echter juist goed om calamiteiten te voorkomen. Tevens geeft de mededeling aan dat veel kleine banken wel moeten fuseren om aan de verplichtingen te voldoen. Dat zou juist weer goed zijn voor de langere termijn.

Wij hebben geïnvesteerd in een stijging van de lokale Amerikaanse banken via een ETF [regiogebonden of er wel of niet in gehandeld mag worden] en houden deze positie vast.

We zouden nu niet bijkopen en een stop rond het instapniveau leggen. We zijn naar positief gedraaid rond de $43,5 dollar en staan momenteel in de winst. Omdat het beeld wat troebeler is dan we hoopten willen we geen groot risico lopen. Vandaar de stop rond het instapniveau.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.