Navigation

Cisco: nabeurs met cijfers - hopen op een dip om groter in te zetten

Cisco Systems $CSCO, zal vandaag na sluitingstijd hun winstrapport presenteren. We hopen dat de cijfers leiden tot een koersdip leiden, zodat we waarschijnlijk onze positie goedkoper kunnen vergroten.

We zijn eerder dit jaar in mei ingestapt op een stijging op $48,2. De reden hiervoor is dat Cisco, dat aan de basis stond van het internettijdperk, nu weer een essentiële rol kan gaan spelen als backbone voor AI.

Impact AI: schattingen winst per aandeel komende jaren

De markt heeft dit volgens ons nog niet volledig ingezien. De impact op AI zal vermoedelijk vanaf 2024 merkbaar zijn. Momenteel voorspellen Wall Street analisten een winst per aandeel (wpa) van $3.27 voor 2023, een wpa van $3.52 voor 2024 en een wpa van $3.71 voor 2025.

De winst per aandeel voor 2024 en 2025 zou echter hoger kunnen uitvallen door nieuwe opdrachten gerelateerd aan AI. Hoe dan ook, het aandeel is momenteel aantrekkelijk geprijsd op basis van de koers winst verhouding. Al met al zou een aanzienlijke dip van het aandeel dus zeer welkom zijn om groter in te zetten op Cisco.

Schattingen voor de cijfers laatste kwartaal

Analisten schatten dat het bedrijf $15,05 miljard aan inkomsten zal genereren in het laatste kwartaal, wat neerkomt op een stijging van 15% ten opzichte van het vorige jaar. Bovendien wordt verwacht dat de winst per aandeel $1,06 zal bedragen, wat een toename van bijna 28% betekent in vergelijking met het voorgaande jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.