Navigation

Cisco: verslaat verwachtingen - outlook aan lichte kant - visie

De cijfers van Cisco overtreffen de verwachtingen en de vooruitzichten zien er ook positief uit, met een winst per aandeel outlook die hoger ligt dan voorspeld. De omzet verwachting is wel aan de lichte kant.

Instant reactie op de cijfers

Onze eerste indruk is dat deze cijfers bevestigen dat het bedrijf vooral in 2024 gaat profiteren van kunstmatige intelligentie (AI). Momenteel is dat effect nog niet heel duidelijk merkbaar, wat betekent dat de echte positieve impact nog moet komen.

De koers zal waarschijnlijk in eerste instantie dalen, omdat de markt overgevoelig kan reageren en hoge verwachtingen heeft van cijfers. Nabeurs ligt Cisco 2,7% lager. Ook kan er invloed zijn van de algehele stemming op de markt die slechter is geworden.

Zodra deze factoren plaatsmaken voor realiteit is de kans groot dat we een positieve ontwikkeling zullen zien. En zoals eerder geschreven gaan we waarschijnlijk bijkopen op een dip. We zijn trouwens gedraaid naar positief in mei toen de koers op $48,2 stond.

De cijfers van Cisco en de outlook

Cisco Systems heeft zojuist kwartaalcijfers gerapporteerd van $1,14 per aandeel, wat 7,5 procent hoger is dan de verwachting van $1,06 volgens analisten. Dit markeert een indrukwekkende stijging van 37,35 procent ten opzichte van de winst van $0,83 per aandeel in dezelfde periode vorig jaar. Bovendien heeft het bedrijf kwartaalverkopen gemeld van $15,2 miljard, wat 1 procent hoger is dan de verwachte $15,05 miljard volgens analisten. Dit vertegenwoordigt een groei van 16 procent in vergelijking met de verkopen van $13,10 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Vooruitkijkend verwacht Cisco aangepaste winst per aandeel tussen $1,02 en $1,04 voor het komende eerste kwartaal, in vergelijking met de geschatte waarde van $0,99. De voorspelde omzet voor dit kwartaal ligt tussen $14,5 miljard en $14,7 miljard, terwijl analisten oorspronkelijk een omzet van $14,62 miljard hadden voorspeld.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.