Navigation

Intel: zal overname Tower Semiconductor afblazen - geen toestemming China

Intel $INTC is van plan om zijn geplande overname van Tower Semiconductor van $5,4 miljard af te blazen vanwege het uitblijven van Chinese goedkeuring. Dit is een domper voor Intel, maar het is mogelijk dat de afblazen van de deal al in de koers zit.

De techoorlog tussen de Verenigde Staten en China is in volle gang. Ook anders had de deal overigens afgeblazen kunnen  worden, maar de huidige frictie tussen de VS en China speelt mogelijk ook mee.

Wij zijn bullish op Intel als groot turn-around verhaal.  We zijn op up gegaan op $29,3 dollar. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in R&D en is hard bezig om zijn achterstand in chiptechnologie in te lopen. Intel is ook een belangrijke foundry voor andere chipmakers aan het worden.

Op korte termijn is het mogelijk dat Intel mee zal corrigeren met de markt.  Na deze correctie kan door het sterke groeipotentieel het aandeel mogelijk weer gaan stijgen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.